Publicaties

Me, My Selves and I

Cover Me, My Selves and IHet heeft even geduurd, maar ons boek 'Ik (k)en mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue' is nu vertaald in het Engels. Verkrijgbaar als boek en als e-book.

Uitgeverij Thema | ISBN 978 90 5871 480 0 | € 24,50 | 2012
» bestel Me My Selves and I

Ik (k)en mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue

In Ik (k)en mijn ikken nodigen de auteurs je uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken,Cover Ik ken mijn ikken en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat.

Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen.

Geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

Auteurs: Karin Brugman, Judith Budde, Berry Collewijn
Uitgeverij Thema | ISBN 978 90 5871 524 1 | € 24,95 | 2010
Ook als e-book verkrijgbaar (€ 17,99)
» bestel Ik (k)en mijn ikken

Het geheim van de smid: Voice Dialogue

O&O, nr. 6 2012
» lees het artikel

Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue, NSCU juni 2011

Artikel geplaatst in het Tijdschrift voor Corporate Universities. Over het gebruik van Voice Dialoge in professsionele ontwikkeling van medewerkers.
» lees het artikel

Intercultural Conflicts

Uit: The International Journal of Mentoring and Coaching Volume II Issue 2 December 2009.
» lees het artikel

Ben jij al amateurpsycholoog? Blaadje no 4, 2008

Psychologie inspireert. Een aanzwellende stroom psychologische tijdschriften en zelfhulpboeken zet miljoenen Nederlanders aan tot anders denken ('reflecteren') en leven ('bewust'). Was het 25 jaar geleden nog de 'spychiater' of 'spiegoloog' die ons een spiegel voorhield, anno 2007 doet iedereen het bij iedereen, al dan niet op tv. Ben jij ook zo’n amateurpsycholoog?
Auteurs: Karin Brugman en Petra Boers
» lees 'Ben jij al amateurpsycholoog?'

Nooit meer 'Eureka!' Blaadje no 4, 2008

Ook jij kunt leren je inspiratie succesvol te blokkeren. Bevrijd jezelf definitief van die momenten van flow. Smoor je ideeën in de kiem en blokkeer gegarandeerd!
Auteurs: Karin Brugman en Petra Boers
» lees 'Nooit meer Eureka'

Psychologische Betweter, NRC Handelsblad 25 maart 2007

Auteurs: Karin Brugman en Petra Boers
» lees het artikel